2016-09-21 17:43:00• hírek • Kocsis Zoltán

Alaposan elrejtette a cigit, mégis lebukott

Megpróbálta alaposan elrejteni a csempészcigit a magyar állampolgárságú férfi, mégis lebukott kedd hajnalban Halminál. Kicsivel nyugatabbra, Peténél egy fiatal nő bukott le, aki hamis papírokkal próbálta meg külföldre vinni lányát.

A 44 éves, ukrajnai lakcímmel rendelkező, amúgy magyar állampolgárságú Szergej H. kedd hajnalban hajtott be a halmi határátkelő területére egy magyar rendszámú Audival. A határőrök a gépkocsiban egy gázpalackra lettek figyelmesek, amelyről tüzetesebb vizsgálat után kiderült: nem más, mint a rejtekhely. Amelyben 438 doboz, összesen 1970 lej értékű cigarettát próbált meg Romániába becsempészni.

A hatóság a gépkocsit és a dohányárut lefoglalta, a férfit 10.000 lejre büntette.

Ellenkező irányba haladt az a fiatal nő, akit szintén kedden ellenőriztek a petei átkelő munkatársai. A 18 éves Botosani-i nővel volt egyéves kislánya is. Az okiratok áttanulmányozása során kiderült, hogy a nő hamisított papírt mutatott be apai jóváhagyásként.

A nő és gyereke nem folytathatta útját, ráadásul hamis okirat használata és okirat-hamisításban való bűnrészesség miatt felelhet a bíróság előtt az anya.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: